2015卫生类职称英语b级真题阅读判断部分原文
注意阅读判断题这类题型难度在于,在对和错之外还有第三种状态:未提及。往往很多考生难以区分“错”和“未提及”。这种题型考查的是应试者判断识别文章所提供的信息的能力。但需要重点指出:这里所指的“信息”,既有文章中明示的信息,也有藏在字里行间中的信息,即隐含信息。因此,考生在做这部分题目时,需要仔细阅读。
Baseline Exam Is Key to Eye Health
Even people with no signs or risk factors for eye disease can suffer vision loss and need to get baseline (基线) eye exams at age 40, says the American Academy of Ophthalmology The reminder (提示) is part of the AAO's EyeSmart campaign to mark Save Your Vision Month in February.
"Many eye diseases progress without any warning signs," Dr. Stephanie Marioneaux,a initical correspondent for the AAO, said in a prepared statement. "Gradual changes in vision can affect your ability to function independently and have confidence in your abilities. "
Based on the findings from the initial screening, an eye doctor will create a schedule for follow-up eye exams.
People of any age who have symptoms of eye disease or are at high risk due to family history, diabetes (糖尿病) or high blood pressure should consult with their eye doctor to determine how often they should have their eyes checked, the AAO recommends.
By 2020, 43 million Americans will be at significant risk for vision loss or blindness due to age-related eye diseases such as cataracts (白内障) and glaucoma (青光眼) That's a more than 50 percent increase over the current number of Americans with such vision-threatening diseases.
But many Americans are unconcerned about the risk of vision loss. Only 23 percent of Americans are very concerned about losing their vision, while most feel weight gain and joint or back pain are greater worries than vision loss, according to an AAO survey conducted for its EyeSmart campaign.
16. People with no signs of eye disease don’t need any eye exams.
A. Right B. Wrong C. Not mentioned
17. Changes in vision cannot affect people’s lives.
A. Right B. Wrong C. Not mentioned
18. There’s a great shortage of eye doctors in the US.
A. Right B. Wrong C. Not mentioned
19. High blood pressure is one of the risk factors for eye disease.
A. Right B. Wrong C. Not mentioned
20. Older people are at higher risk for vision loss or blindness.
A. Right B. Wrong C. Not mentioned
21 Most Americans are worried about the risk of vision loss.
A. Right B. Wrong C. Not mentioned
22 eigh gain and joint or back pain are big worries in Europe.
A. Right B. Wrong C. Not mentioned