小故事,其实这些小故事
走了狮子,并说: “你当时嘲笑我,不相信能得故事有一个很大的特点,它可以把枯燥的机械操练转化为有趣的故事情节描述,所以阅读英语小故事到我的报答, 现在可清楚了,老鼠也能报恩。”) 以上是英文小故事The Lion and the Mouse (狮子与报恩的老鼠 )的中英文互译版本这个简单的英语小故事,讲述了老鼠为了报恩,最后从猎人的手中救下了狮子,告诉了我们,一定不能瞧不起身边的人,每个人都有自己的专长,都有自己的价值,都值得尊重。
有的相逢,都是必要的。但是相逢,有很多看似偶然实乃必然,没准儿所语相遇也是一种缘分,今天就给大家推荐一篇日语听力短文:迎接邂逅。正在学习日语有的相逢都有它的意义。为了不让自己错过那一份必要的相逢,请尽量地与身边的人接触吧。反正我们谁也躲不开那些接踵而来的邂逅,况且何时何地将发生什么我们谁也无法预料。是偶然还是必然事后才能见分晓,为了迎接那不可思议的邂逅,敞开心扉积极地与人们交往交流吧。 日语听力从开始听不懂到不明白,都有个循序渐进的过程,一直认真学习,反复练习,日语听力你一定会有所提高的。
补全短文是要考生在职称英语考试中积极面对的一种类型题,就是根据原文中的五组文字内容,从文章后面的六个句子中选出符合原文意思的选项,放回原短文是要考生在职称英语文中,让文章得以恢复面貌。这种题型的出现就是在考察考生们的理解归纳的能力。所以对于英语基础薄弱的考生一定要注意补全短文的题型。 下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,请根据短文内容选择5组文字,将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。 US Signs Global Tobacco Treaty 1 The United States has taken the first step toward approving a globaltobacco
出了重要提示。 3、要密切注意短文中事件发生的时间、地点、人物和情节这些要素,因为短文后的问题通常会以what, when, where, which, who, why, whose, how等疑问词开头。 4、从整体上了解短文的中心内容,根据题目的要求把握主要情节或论点,在不影响听的前提下做笔记,把回答问题的关键词语及内容记录下来。 5、听到文中出现时间、数字时一定要特别敏感,及时做好笔记; 文中一旦出现: 因果连词(如:because,so,due to等) 转折连词(如but,however,though等) 这些词引导的句子,也要格外留心,这些地方往往就是考点。 6、要特别注意试题的排列次序,因为这类题型常常是将小题按所对应的录音材料内容
英语是我们学习的主要科目之一,也是除了汉语以外,我们学习的第二大语言。随着英语的运用越来越广泛,重视英语的人也越来越多。学习英语没有捷径,但是有很多方法,只要找到适合自己的方法,一定可以学有所成。下面,沪江小编给大家分享两篇英语小故事,大家可以欣赏一下。 Midway Tactics Three competing store owners rented adjoining shops in a mall. Observers waited for mayhem to ensue. The retailer on the right put up huge signs saying, "Gigantic Sale!" and "Super Bargains!" The store on the left raised bigger signs proclaiming, "Prices Slashed!" and "Fantastic Discounts!" The owner in the middle then prepared a large sign that simply stated, "ENTRANCE". 中间战术 三个互英语是我们学习的主要科目之一,也是除了汉语以外,我们学习的第二大语言。随着英语的运用越来越广泛,重视英语的人也越来越多。学习英语相争生意的商店老板在一条商业街上租用了毗邻的店铺。旁观者等着瞧好戏。 右边的零售商挂起了巨大的招牌,上书:“大减价!”“特便宜!” 左边的商店挂出了更大的招牌,声称:“大砍价!”“大折扣!” 中间的商人随后准备了一个大招牌,上面只简单地写着:“入口处”。 Five Months Older The Second World War had begun, and John wanted to join the army, but he was only 16 years old, and boys were allowed to join only if they were over 18. So when the army doctor examined him, he said that he was 18. But John‘s brother had joined the army a few days before, and the same doctor had examined him too. This doctor remembered the older boy‘s family name, so when he saw John‘s papers, he was surprised. "How old are you?" he said. "Eighteen, sir," said John. "But your brother was eighteen, too," said the doctor. "Are you twins?" "Oh, no, sir," said John, and his face went red. "My brother is five months older than I am." 大五个月 第二次世界大战开始了,约翰想参军,可他只有十六岁,当时规定男孩到十八岁才能入伍。所以军医给他进行体检时,他说他已经十八岁了。 可约翰的哥哥刚入伍没几天,而且也是这个军医给他做的检查。这位医生还记得他哥哥的姓。所以当他看到约翰的表格时,感到非常惊奇。 “你多大了?”军医问。 “十八,长官。”约翰说。 “可你的哥哥也是十八岁,你们是双胞胎吗?” 约翰脸红了,说:“哦,不是,长官,我哥哥比我大五个月。” 学好英语的好处有很多,可以增加自己的外交能力,可以为以后的出国留学做准备。在这里,小编给大家推荐沪江英语网网,这是一个专业的英语学习网站。上面还有很多关于英语的学习资讯,大家还可以通过沪江英语网和其他学员进行英语互动。
英语作为世界通用语言,在中国人的日常生活中已经变的很普遍了,而为了孩子以后能够学好英语
回了金块,并秘密地埋在一个地方。他每天走去看 看他的宝藏。 有个在附近放羊的牧人留心观察,知道了真情,趁他走后,挖出金块拿走了。 守财奴再来时,发现洞中的金块没有了,便捶胸痛哭。有个人见他如此悲痛,问明原因后, 说道:“喂,朋友,别再难过了,那块金子虽是你买来的,但并不是你真正拥有的。去拿一 块石头来,代替金块放在洞里,只英语故事要你心里想着那是块金子,你就会很高兴。这样与你拥有 真正的金块效果没什么不同。依我之见,你拥有那金块时,也从没用过。” 以上是英语故事 守财奴: The Miser 的中英文互译版本,这个英文故事围绕着一个守财奴展开描述,通过守财奴的一系列心理变化和行为,告诉大家,即使你有座金山,如果不懂得合理利用,发挥它的价值,那等于和没有一样。
英语考试成功的关键。对于阅读理解,“阅读”是前提,其次才是“理解”。阅读是提高英语到你呢?他们首先要“定区间”,即你很可能出现的地方(确定文中重点段落、句子):教室、寝室、食堂。然后“细阅读”:依次到这三个地方找你,分析你可能在哪个屋子哪个位置。然后再“排差异”,把你不在的地方去掉,从而锁定目标。父母是不是每个地方速度是一样的呢?当然不是,在去教室、寝室、食堂的路上他们肯定要走得快些——这就是我们阅读的技巧,在不重要的地方进行略读或跳读。 上面说的这些“法宝”,非要自己用心揣摩不可。只有融会贯通,才能成为自己的“经验”,学以致用。而且,一个人要改变旧的、坏的阅读习惯,养成良好的阅读习惯不是一件容易的事,它需要耐心、恒心和自制力。 总之,“良好的开端是成功的一半”,有了好的阅读基础,必然为后面的“做题”工作作个好的铺垫。
面请同学们对此短文进行练习。 New technology links the world as never before. Our planet has shrunk. It’s now a “global village” where countries are only seconds away by fax or phone or satellite link. And, of course, our ability to benefit from this high-tech communications equipment is greatly enhanced by foreign language skills. Deeply involved with this new technology is a breed of modern business people who have a growing respect for the economic value of doing business abroad. In modern markets, success overseas often helps support domestic business efforts. Overseas assignments are becoming increasingly important to advancement within executive ranks. The executive stationed in another country no longer need fear being “out of sight and out of mind.” He or she canbe sure that the overseas effort is central to the company’s plan for success, and that promotions often follow or accompany an assignment abroad. If an employee can succeed in a difficult assignment overseas, superiors will have greater confidence in his or her ability to cope back in the United States where cross-cultural considerations and foreign language issues are becoming more and more prevalent (普遍的). Thanks to a variety of relatively inexpensive communications devices with business applications, even small businesses in the United States are able to get into international markets. English is still the international language of business. But there is an ever-growing need for people who can speak another language. A second language isn’t generally required to get a job in business, but having language skills gives a candidate the edge when other qualifications appear to be equal. The employee posted abroad who speaks the country’s principal language has an opportunity to fast-forwardcertain negotiations, and cam have the cultural insight to know when it is better to move more slowly. Theemployee at the home office who can communicate well with foreign clients over the telephone or by fax machine iss an obvious asset to the firm. 练习题: Choose correct answers to the question: 1. What is the author’s attitude toward high-tech communications equipment? A. Critical. B. Prejudiced. C. Indifferent. D. Positive. 2. With the increased use of high-tech communications equipment, businesspeople ________. A. have to get familiar with modern technology B. are gaining more economic benefits from domestic operations C. are attaching more importance to their overseas business D. are eager to work overseas 3. In this passage,“out of sight and out of mind” (Lines 2-3, Para. 3) probably means ________. A. being unable to think properly for lack of insight B. being totally out of touch with business at home C. missing opportunities for promotion when abroad D. leaving all care and worry behind 4. According to the passage, what is an important consideration of international corporationsin employingpeople today? A. Connections with businesses overseas. B. Ability to speak the client’s language. C. Technical know-how. D. Business experience. 5. The advantage of employees having foreign language skills is that they can ________. A. better control the whole negotiation process B. easily find new approaches to meet market needs C. fast-forward their proposals to headquarters D. easily make friends with businesspeople abroad 1.[D] 事实辨认题。题目询问的是作者对于髙科技通讯设备的态度是什么。根据文章的第1段特别是最后一句中的benefit,可推断作者是持肯定态度的,即答案为D。 2.[C] 事实辨认题。根据第2段第1句中的who have a growing respect... abroad可看出,随着髙科技通讯设备的广泛使用,商英语四级考试中,四级短文人们越来越重视海外商务的经济价值,C与之一致。" 3.[C] 语义推断题。根据第3段第2、3句中说的“他确信国外的事务对公司的成功计划至关重要,派往国外时或之 后常能得到升迁。”可知,在海外的管理人员不再会担心被遗忘而错过升职机会,因此“眼不见,心不念”即为C“在国外时错过国内升职机会”。 4.[B] 事实辨认题。题目询问的是根据短文,当今在雇佣雇员时,国际化的公司应该着重考虑什么。这是第5段的话题,其中核心词是language,只有B“会说顾客的语言”符合。 5.[A] 事实辨认題。题目询问的是具有外语能力的雇员的优势究竟是什么。根据最后一段第1句可知,“派往国外的雇员若能讲该国的主要语言,就有机会加快谈判进程,而且能知道什么时候最好放慢节拍。” A“具有外语 能力的雇员的优势就是他们可以)更好地控制整个谈判的过程”与之一致,故为答案。 本题重点对考生细节信息捕捉能力进行了考察,希望大家在平时的练习过程中加以强化,提升自己的解题实力。